31.03.2015

Karanlıkta Buldum Seni - Find You in The Dark by A. Meredith Walters






Kitap adı : Karanlıkta Buldum Seni


Yazar adı : A. Meredith Walters
Orjinal Adı : Find You in The Dark (Find You in The Dark, #1)
Tür : Genç Yetişkin, Aşk
Sayfa sayısı : 456
Yayınevi : GO! Kitap

Çevirmen : Duygu Yücel
GR puanı : 4.02


Arka kapak : "Sen beni karanlıkta buldun ve kendimden kurtardın. Seni sonsuza dek seveceğim." Maggie Young, kendi deyimiyle, küçük bir kasabada, süper not ortalaması ve sıradan okul aktiviteleriyle yaşayıp giden sıradan bir kızdır. Normal bir ailesi, normal bir okulu, normal arkadaşları, kısacası normal bir hayatı vardır. On sekiz yaşına girmek için gün sayan Maggie, artık sıra dışı bir şeyler yaşamak, tutkuyla sevebileceği bir şeylere sahip olmak ister. Ve Kader Karşısına Clayton Reed'i Çıkartır…

Clayton Reed. Kasabadaki yeni çocuk. Kimseye yüz vermeyen gizemli yakışıklı. Geçmişinden kaçıp sığındığı bu küçük kasabada, her şeyden ve herkesten uzak durmaya kararlı. Maggie Hariç…

Herkesten köşe bucak kaçan Clayton, dış dünyayla arasına kalın duvarlar örse de Maggie o duvarların ardında neler olup bittiğini öğrenmeye kararlıdır. Çünkü tanıdığı hiç kimseye benzemeyen bu gizemli yabancıya deliler gibi âşık olmuştur. Ama o duvarların ardında yaşananlar Maggie'nin tahmin edebileceğinden çok daha korkunçtur. Clayton çok geçmeden adeta bir kelebek gibi Maggie'nin ışığına kapılıp özgürleştiğini sanır, Maggie ise Clayton'ın karanlığına hapsolur. Gün geçtikçe büyüyen bu karanlık, ikisini de yavaş yavaş yutarken onlar aşklarının her şeyin üstesinden geleceğine inanmaya devam eder. Çünkü delice bir aşktır onlarınki. Ya da belki sadece delilik… New York Times çok satan yazarı A. Meredith Walters'tan kırık bir "ilk aşk" hikâyesi...
(Tanıtım Bülteninden)



Kapağı çok sevdiğimi söyleyerek başlayayım yazıma :)

Bu kitapta monoton hayatından sıkılmış bir kızımız var, Maggie. Kendisi lise öğrencisi. Çalışkan da bir kız. Çocukluktan beri arkadaş olduğu iki güzel insana ve ona çok değer veren ebeveynlere sahip aynı zamanda. Yalnız bu kızımız hayatından çok sıkılmış. Yani öyle böyle değil, inanılmaz sıkılmış. Sonunda bir gün kasabaya yakışıklı bir çocuk taşınıyor ve tesadüfen karşılaşıyorlar. Ama ilk karşılaşma biraz nefret uyandıran tarzda. 

Tabii yakışıklı gencimiz Clayton Reed, Maggie'nin ilgisini çekiyor bir kere. Nihayetinde arkadaş oluyorlar ama Clayton biraz değişik bir genç. Üstelik gizemli. 



Girişimiz böyle :)

Peki sonra?

Kitabı sevdim mi? Aslında sevdim. Depresif bir hikayesi var. Yalnız karakterlere epey sinir oldum. Ana karakterlerimizden Maggie beni epey bir gıcık etti. Ensesine patlatmak istediğim de olmuştur. 

Neticede Maggie bir ergen ve dik kafalılık yapması, 'siz ne biliyorsunuz ki!?' diye çığlık atması, yaşı göz önüne alınırsa normal karşılanabilir. Çünkü insanoğluyuz ve yasak her zaman tatlıdır :)

Yazar sonraki olaylar ve diyaloglarla bir şeyler açıklamaya çalışmış. Ön yargıyı bir kenara atmakla alakalı bir hikaye diyebilirim esasen. Ama fazla derinliği olduğunu söyleyemem. Hikayenin bütününe baktığımda benim gördüğüm buydu. Daha derin işlenseydi, artık kenara sıkışmaları, çıkmazları rahatlatması gereken diyaloglar daha güzel dokunsaydı, çok daha iyi bir şeyler çıkabilirdi diye düşünüyorum. Biraz yüzeysel kalmış gibi geldi bana.

Fazla beklentiye girip okumaya kalkmayın, hayal kırıklığına uğramayın :)

Bu serinin de 2 kitabı, 2 de novellası var. 2. kitap Light in The Shadows'un kapağı da aşağıda 
gördüğünüz gibi. 






Sevgiler :)


Hiç yorum yok:

Search

Gelenimiz Gidenimiz :)

İzleyİcİler

Neler okuyorum?

Her Gün
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler
Middlesex


Angel's books's favorite books »

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
angelsbooks has read 2 books toward her goal of 100 books.
hide

Angel's books's bookshelf: read

Yakıcı Sır
Korku
Kimi Seçtiğine Dikkat Et!
Kime Dokunduğuna Dikkat Et!
Kalpsiz
Barbarlar Şehri


Angel's books's favorite books »
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Bumerang - Yazarkafe