18.03.2015

Dikkat Aşk Çıkabilir - Asude




Kitap adı : Dikkat Aşk Çıkabilir


Yazar adı : Asude
Tür : Romantik, Komedi
Sayfa sayısı : 588
Yayınevi : Ephesus Yayınları

GR puanı : 4.48


Arka kapak : Birbirlerinden nefret eden iki insandı onlar… Ama evlendiler! Uslanmaz bir asosyal olan İlkim'in hayatındaki tek amaç başarılı bir bilim kadını olmaktır. Onun modayla, makyajla işi yoktur ve gözlüğünün ardındaki dünyada ders notlarıyla mutludur. 

Evlenmek için hayallerinin profesörünü beklerken, karşısına tehlikeli, kaba, bilimden anlamayan, öfkeli bir işadamı çıkar. Martin Turner… Bu Amerikalı adamla asla evlenmemesi gerektiğini bilse de, muhteşem kariyerinin anahtarının onun ellerinde olması işleri rayından çıkaracaktır. Genç kız, ilk andan beri koşarak kaçmak istediği bu yakışıklı ve karanlık adama, hayatının tüm ideallerini çiğneyerek tutkuyla çekilirken, ilk kez gerçek bir kadın gibi hissetmeye başlar.

Ve genç adam, gizli çıkarları uğruna evlendiği bu kızı Amerika'ya götürdüğü gün ondan kurtulma planları yaparken, sessiz karısı hayatının merkezine yerleşir. Aşk, nefreti gölgesi gibi takip ederken, bu nefretten bir aşk doğabilir mi? Peki ya sırlar açığa çıktığında gerçek aşk yalanlara direnebilir mi?
(Tanıtım Bülteninden)


Asude'nin çok sevilen bir diğer kitabı. Kapağı ilgimi çekmişti, çok cici çünkü. Ama bir türlü okumaya başlayasım gelmemişti. Sonunda elimi attım ama atmasaydım daha mı iyiydi acabaaaa?




Mafyavari iş adamı Martin Turner ve asosyal, bilim delisi İlkim Acaroğlu'nun yolları, kızımızın saflığının vesilesiyle çakışıyor. Çıkar ve mecburiyetler bu ikilinin evlenmesine neden oluyor. Bizde bu iki zıt karakterin çatışmasını, anlaşmasını, başlarına gelen olayları okuyoruz. 


Biraz eğlendim bu kitapla. Ama sonuçtan memnun olduğumu söyleyemem. Pabucumun Ajanı 1 - 2'yi daha önce okumuş, çok beğenmiş ve çok eğlenmiştim. Ama bu kitap Pabucumun Ajanı'nın bir değişik versiyonu gibi. Farklı olarak kadın karakter ılımlı, sakin, masum bir kız. Ama erkek karakterler iki kitapta da birbirine çok benziyor. Tavırlar, öfke krizleri vs. çok tanıdık. Ayrıca kitapta Seth isminde başka bir karakterle daha tanışacaksınız. Martin'le Seth'i de birbirinden ayırmak zor neredeyse. Adamlar o kadar öfkeli, o kadar öfkeli ki elime Passiflora şurup alıp dağıtasım geldi :P


Pabucumun Ajanı'ında Tuna karakterinin Deniz karakterine kızması, bağırması, çağırmasını yadırgamamıştım çok. Çünkü Deniz delinin tekiydi :) Ama Dikkat Aşk Çıkabilir'de bu çatışmalar anlamsızlıklar çıkarmış ortaya. 'Olmamış' dedim ara ara. Hangisi derseniz açık ara farkla Pabucumun Ajanı diye cevap veririm.


İlk olarak bu kitabı okursanız, ilginç gelebilir. Daha sonra Pabucumun Ajanı'nı okursanız aşinalık yaşarsınız ama eğlenirsiniz. Ama tersini yaparsanız benim gibi, bu kitap hem çok tanıdık hem biraz yavan gelecektir diğerine göre.


Beni rahatsız eden bir diğer noktayı da belirteyim. 'Kahretsin' ve 'lanet olsun'. Asude bu ikiliye çokça yer vermiş kitapta. O kadar çok ki gözüme battı yani :) 


Neyse çok eleştirdim, bu kadarı yeter :)


Şunu da belirteyim. Asude'nin çok akıcı bir kalemi var. Böylece bol sayfalı olmasına rağmen rahat okunuyor, çabuk bitiriliyor :)



Sevgiler :)



Hiç yorum yok:

Search

Gelenimiz Gidenimiz :)

İzleyİcİler

Neler okuyorum?

Her Gün
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler
Middlesex


Angel's books's favorite books »

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
angelsbooks has read 2 books toward her goal of 100 books.
hide

Angel's books's bookshelf: read

Yakıcı Sır
Korku
Kimi Seçtiğine Dikkat Et!
Kime Dokunduğuna Dikkat Et!
Kalpsiz
Barbarlar Şehri


Angel's books's favorite books »
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Bumerang - Yazarkafe