10.03.2021

Ickabog by J. K. Rowling


 Kitap Adı : Ickabog


Yazar Adı : J. K. Rowling
Çevirmen : Hazel Bilgen
Orjinal Adı : Ickabog
Tür : Fantastik
Sayfa Sayısı : 284
Yayınevi : Yapı Kredi Yayınları / 2020
GR Puanı : 4.01




Arka Kapak : 

J.K. Rowling’den Yeni Hikâye: Ickabog

Etrafına dehşet saçan bir canavar ve her şeye rağmen umudunu asla kaybetmemek üzerine müthiş bir macera.

“İki at kadar büyük.
Gözleri ateş topu gibi parlıyor.
Uzun, jilet gibi keskin pençeleri var.
Ickabog geliyor…”

Bir zamanlar Kornukopya Krallığı dünyanın en mutlu yeriydi. Bir sürü altını, hayal edebileceğiniz en zarif bıyıklara sahip bir kralı ve yediğinde insanı mutluluktan dans ettirecek kadar nefis yiyecekler sunan kasapları, pastacıları ve peynircileri vardı.

Her şey mükemmeldi – tabii efsaneye göre korkunç canavar Ickabog’a ev sahipliği yapan Kuzey’deki çamurlu ve sisli Bataklık Diyarı dışında. Ickabog’un çocukları terbiye etmek için onları korkutmak amacıyla anlatılan bir efsaneden başka bir şey olmadığını aklı başındaki herkes bilirdi. Fakat efsanelerin tuhaf bir yanı vardır, bazen kendi kendilerine can bulurlar.

Bir efsane çok sevilen bir kralı tahtından edebilir mi? Bir zamanlar refah içindeki bir ülkeye diz çöktürebilir mi? Peki bir efsane iki cesur çocuğu hiç istemedikleri, hatta akıllarının ucundan dahi geçmeyen bir maceraya sürükleyebilir mi?

Cesur olduğunuzu düşünüyorsanız eğer, bu kitabın sayfalarını çevirin; gerçeğin, umudun ve arkadaşlığın gücünün her şeyin üstesinden gelebileceğine dair, yaşayan en iyi hikâyecilerden birinin kaleminden yepyeni, nefes kesen bir masal keşfedeceksiniz.

Yapı Kredi Yayınları “Ickabog” hikâyesini Türkçe dilinde 1 Eylül 2020 ve 16 Ekim 2020 tarihleri arasında bölümler halinde http://www.ykykultur.com.tr/ickaboghikaye adlı internet sitesinde yayımladı.

Hikâyenin internet sitesi üzerinden yayımlandığı süre boyunca anne ve babalar, hikayeyi okuyan çocuklarının çizdiği resimleri Yapı Kredi Yayınları’nın düzenlediği resim yarışmasına gönderdi. Ickabog Resim Yarışması 23 Ekim 2020 tarihinde sona erdi ve yarışmanın sonucunda 7-9 ve 10-13 yaşlarındaki katılımcıların resimleri arasından 34 tanesi seçildi.

Yapı Kredi Yayınları “Ickabog”un Türkçe baskısını Türkiye’den yapılan yüzlerce başvuru arasından seçilen bu 34 resimle yayımladı. J.K. Rowling’in zamansız kitabı Türkiye’den genç sanatçıların özgün resimleriyle okurla buluşuyor.

Yapı Kredi Yayınları’nın düzenlediği “Ickabog” Resim Yarışması’nı kazanan çocukların resimleriyle…


Kitabın tasarımını da baskı kalitesini de çok beğendiğimi belirteyim öncelikle. Bu nedenle normal bir baskıya göre gramajı daha ağır, bilginiz olsun.

Çocuk kitabı gibi görünüyor evet ama karakterlerde tamamen gerçek hayat hırsı, kötülüğü, zalimliği var. Eğlenceli zaman geçiririm niyetiyle okuyacaksanız vazgeçin. Kurgunun gerçekçiliği kitabın havasını epey depresif hale getiriyor.

Vakti zamanında Kornukopya adında minik bir ülke varmış. Bütün halkı mutluluk, huzur, refah içinde yaşarmış. Gün gelmiş kral ölmüş ve kralın oğlu Fred tahta oturmuş. Fred kral olduktan sonra terzisi Fred'e kıyafet dikerken ölünce bir olaylar zinciri başlamış ki sormayın!

Beni tek rahatsız eden şey bunca realizmin üzerine finalin masalsı bir hal almasıydı. Olmamış mı? Olmuş ama bir denge bozukluğu oluşturmuş.

Ufak çocuklarımız için pek uygun bulmadım kitabı çünkü fazla şiddet ve ölüm barındırıyor. Önce bir kendiniz okuyun bence. 😉

Günün birinde Rowling bir kitap yazacak ve saçma sapan bir tartışmaya konu olup taşlanacak deselerdi inanmazdım. Kitabın yorumlarını okuduğumda ufak çaplı bir şok geçirdim desem yeridir. Ne tartışması bu diye merak edenleriniz kitabın #Goodreads sayfasını ziyaret edebilirler. Benim kitapta yazara yapılan suçlamalara bir karşılık bulamadığımı bilin, yeterli.

#alıntı

🎭 "Yine de tek istediğiniz annenizle babanızın geri gelip size sarılmasıysa, sadece içinizde yaşayan bir anne babaya sahip olmak hiç kolay değildir."

🎭 "Ah, aşçılık okulunda öğrendiğimiz bir şey varsa," dedi Bayan Pürneşe omuz silkerek, "o da şudur ki yanık kenarlar ve kayış gibi kekler en iyilerimizin başına bile gelir. O zaman yapılacak tek şey kolları yeniden sıvayıp başka bir şeye başlamaktır, derim. Düzeltemeyeceğin şeyler için sızlanmanın alemi yoktur!"

5 yorum:

  1. Çok merak ediyorum bu kitabı baskısı harika görünüyor gerçekten <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Baskı çok güzel, çocukların resimleri de bir harika 👍

      Sil
  2. Sonuç ne oldu merak ettim şu an. :)

    YanıtlaSil
  3. Ben yazarın Harry Potter serisinden başka kitabını okumadım. Boş Koltuk bile yıllardır okunmayı bekliyor. Onu okursam diğer kitaplarına da sıra gelir diye umuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Boş Koltuk bende de aynı durumda, yıllardır kenarda boynu bükük bekliyor.

      Sil

Search

Gelenimiz Gidenimiz :)

İzleyİcİler

Neler okuyorum?

Her Gün
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler
Middlesex


Angel's books's favorite books »

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
angelsbooks has read 2 books toward her goal of 100 books.
hide

Angel's books's bookshelf: read

Yakıcı Sır
Korku
Kimi Seçtiğine Dikkat Et!
Kime Dokunduğuna Dikkat Et!
Kalpsiz
Barbarlar Şehri


Angel's books's favorite books »
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Bumerang - Yazarkafe