9.02.2015

P.K. (2014)







Film Adı : P.K.
Orjinal Adı : P.K. (PeeKay)
Yapım Yılı : 2014
Yönetmen : Rajkumar Hirani
IMDb puanı : 8.6
Tür : Komedi, Dram, Fantastik, Gizem, Romantik
Süre : 153 dk.



Konu : Dünyayı ve üzerinde yaşayan canlıları araştırmak için gönderilen bir uzaylı, yeryüzüne iner inmez gezegeniyle iletişim kurmak ve uzay gemisini çağırabilmek için kullanacağı kolyesini çaldırır. Kolye olmadan geri dönemeyeceği için bir an önce aramaya koyulur. Bu sayede insan ırkıyla tanışır. Başına ise gelmeyen kalmaz. 





Filmle ilgili bilgi verelim biraz:

3 Idiots'u izleyeniniz varsa oradan tanıdık simalarla karşılaşacaksınız bu filmde. İki filmin yönetmen, 2 senarist ve baş rol oyuncuları aynı. Ek olarak 3 Idiots'un baş belası öğretmeni de bu filmde rol almış (ilk önce tanıyamadım :)).





İki filmde birbirinden keyifli, komik ve hüzünlü. Aamir Khan, genelde eleştirel yapımları seçiyor oynamak için. 3 Idiots öğretim sistemini kurcalıyor. P.K. ise dini irdelemiş. Ne de güzel etmiş :) Malumunuz orada çoook fazla din var. 





Filmin adıyla ilgili bilgi de vereyim. P.K. yani PeeKay alkolik, ayyaş gibi kelimelere karşılık geliyor bizim dilimizde. Aslında PeeKay olarak düşünülmüş filmin adı ama Aamir Khan ve alkolizm bağdaştırılamadığından ve ilgi çekeceğini düşündüklerinden P.K. olarak değişitirilmiş edindiğim bilgiye göre. Zaten filmi izlediğinizde PeeKay nedir sorusuna rahat rahat cevap bulabilirsiniz :)


Konu kısmında da bahsettiğim gibi dünyamıza araştırma için gönderilen bir uzaylı, gelir gelmez iletişim kolyesini çaldırınca ne yapacağını şaşırıyor. Onların ırkı ve bizimki görünüş olarak benzememize rağmen bir çok farklılık barındırıyor. Mesela;


  • Onlar hiç kıyafet kullanmıyorlar. 
  • Konuşmuyorlar, birbirlerine dokunup düşünce okuyor ve öyle iletişim kuruyorlar.
  • Yalan söylemiyorlar, aslında konuşmadıkları için söyleyemiyorlar.







Filmimizin başında yanda gördüğünüz çiftimizle tanışacaksınız. Tesadüflerin bir araya getirdiği çift, dini hurafeler yüzünden ayrı düşüyor. Çünkü bu yakışıklı genç Pakistan'lı, kızımız ise Hindistan'lı. Bu iki ülke arasındaki düşmanlık gençlerin ayrılmasına sebep oluyor diyelim. Fazla da detay vermeyelim ki seyir keyfiniz kaçmasın :)






Bu arada zavallı uzaylımız (Aamir Khan) kolyesini aramakla uğraşıyor ve gazeteci kızımız Jagat Janani/Jaggu (Anushka Sharma) ile tanışıyor. Başlıyor hikayesini anlatmaya. Kolyesini kime sorsa cevap alamıyor. İnsanlar artık bu garip adama 'senin kolyenin yerini ancak Tanrı bilir' demeye başlıyorlar ve uzaylımız da kolyesini bulabilmek için Tanrı'yı aramaya başlıyor :)



İzledikçe güldüm, güldükçe keyif aldım. Harikaydı! O kadar ince, o kadar güzel irdelenmiş ki işlenen konu, anlatılmaz izlenir cinsten bir film olmuş kesinlikle!!


Ağlar mısınız bilmem ama gözlerinizi dolduracağını düşündüğüm yerler var. Hadi o da olmadı şaşıracaksınız, kesin :)







Aamir Khan'ın tavsiye edebileceğim diğer filmleri ki hepsini ayrı severim : 



                     


P.K. fragmanı için buraya tıkçık :)


İyi seyirler :)




2 yorum:

  1. Bu film harika.Zaten Amir Khan başlı başına bir efsane ondan söz etmiyorum bile.Filmde hem çok güldüm hem de çok ağladım.İzlemeyenler mutlaka izlemeli diyorum. İyi seyirler :)

    YanıtlaSil

Search

Gelenimiz Gidenimiz :)

İzleyİcİler

Neler okuyorum?

Her Gün
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler
Middlesex


Angel's books's favorite books »

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
angelsbooks has read 2 books toward her goal of 100 books.
hide

Angel's books's bookshelf: read

Yakıcı Sır
Korku
Kimi Seçtiğine Dikkat Et!
Kime Dokunduğuna Dikkat Et!
Kalpsiz
Barbarlar Şehri


Angel's books's favorite books »
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Bumerang - Yazarkafe