10.02.2015

Grinin / Karanlığın / Özgürlüğün Elli Tonu - Fifty Shades of Grey / Darker / Freed by E. L. James

YETİŞKİN OKURLAR İÇİNDİR!







Kitap adı : Grinin Elli Tonu

Yazar adı : E. L. James
Orjinal Adı : Fifty Shades of Grey (Fifty Shades, #1)
Tür : Aşk, Yetişkin, Erotik
Sayfa sayısı : 576
Yayınevi : Pegasus Yayınları
GR puanı : 3.70


Arka kapak : Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı... Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak.

Edebiyat ögrencisi olan Ana Steele, genç girişimci Christian Grey'le röportaj yapmaya gittiğinde son derece çekici, zeki ve sinir bozucu bir adamla karşılaşır. Toy ve masum Ana, bu adama duyduğu arzu karşısında şaşkına döner ve adamın gizemli doğasına rağmen ona yakınlaşma arzusuyla yanıp tutuşur. Ana'nın güzelliği, zekâsı ve özgür ruhuna direnemeyen Grey de onu istediğini kabul eder, ancak şartları vardır...

Grey'in sıra dışı erotik istekleri karşısında şoka uğayan ama bir yandan da heyecana kapılan Ana tereddüde düşer. Büyük başarısına rağmen -çokuluslu şirketleri, uçsuz bucaksız serveti ve sevgi dolu bir ailesi vardır- Grey şehvete esir olmuş ve hükmetme hırsı olan bir adamdır. Çift, cüretkâr ve tutkulu bir fiziksel ilişkiye yelken açarken, Ana, Christian'ın karanlık sırlarını ve kendi gizli arzularını keşfeder.



Yakında vizyona girecek olan üçlemenin ilk basamağının uyarlamasını izlemeden önce kitaplara bir göz atalım dedim. Daha Türkiye'de çıkmadan önce çok satanlar listelerinde görmüştüm bu seriyi. Biraz araştırınca yayınevlerine çevrilmesi için talep yağdığını gördüm. Talepte bulunanlar 'çok satacak' diyorlardı ve öyle de oldu :)

Tüm dünyada büyük yankı uyandırdı. Çok sattı. Koca koca hayran kitleleri oluşturdu bu üçlemeyle yazar. Kitap bilindiği üzre BDSM içerikli bir kitap. Nedir BDSM? 




BDSM, rızaya bağlı olarak fiziksel baskı ve kuvvetli duyusal uyarımın uygulandığı ve fantezi güç rolü oynamanın yapıldığı cinsel tercih ve kişisel ilişki türüdür.
"BDSM" kısaltması bondage ile disiplin ("bondage and discipline"; B&D ya da B/D), hakimiyet ile teslimiyet ("dominance and submission"; D&S ya da D/s) ve sadizm ile mazoşizm ("sadism and masochism"; S&M ya da S/M) öğelerini bir araya getirir. BDSM bir sürü çeşitli eylem, kişilerarası ilişki türü ve altkültürü kapsar. (Kynk : wikipedia.org)

İlk kitapta karakterlerle tanışıyoruz. Kızımız Anastasia normal, sıradan, aksiyonsuz hayata sahip bir öğrenci. Aynı zamanda yarı zamanlı olarak çalıştığı bir işi de var. Ev arkadaşı rahatsızlanınca, uzun süre uğraşıp randevu kopardığı bir iş adamıyla yapacağı ropörtaja onun yerine gitmek zorunda kalıyor. Tek yapacağı şey arkadaşının verdiği kağıttaki soruları sormak. Ve hayat Ana için başlıyor diyelim :) 



Kitap adı : Karanlığın Elli Tonu

Yazar adı : E. L. James
Orjinal Adı : Fifty Shades Darker (Fifty Shades, #1)
Tür : Aşk, Yetişkin, Erotik
Sayfa sayısı : 640
Yayınevi : Pegasus Yayınları
GR puanı : 3.93


Arka kapak : Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı...
Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak.
Ruhu yaralı genç girişimci Christian Grey'in karanlık sırlarının yıldırdığı Anastasia Steele, ilişkilerine son noktayı koyup bir yayınevinde çalışmaya başlar.
Ama Grey'e duyduğu karşı konulmaz çekim hâlâ etkisini sürdürmektedir. Grey yeni bir teklifle gelince ona karşı koyamaz. Nihayet her şey daha iyiye gidiyor gibi göründüğü sırada birden geçmişin hayaletleri ortaya çıkar. Anastasia, sorunlu, hırslı ve talepkâr Elli Ton'un sinir bozucu geçmişi hakkında, tahminlerinin çok ötesinde şeyler öğrenir ve ilişkileri bir kez daha tehdit altına girer.
Grey içindeki şeytanlarla savaşırken, Ana da hayatının en önemli seçimini yapmak zorunda kalır. 
Ve bu kararı tek başına vermelidir...




Beni en çok etkileyen sahne ikinci kitaptaydı. Okuduysanız, sanırım az çok nereden bahsettiğimi anlamış olmalısınız. Etkilenmemek pek elde değil. Bu kitapta Christian karakterine yoğunlaşılmış. Bu adam kimdir, nedir, neden böyledir gibi sorulara cevaplar var. Christian'nın karanlık dünyasına misafir olunmuş. Tabii burada karşı çıkılan, tartışmalara neden olan şeylerde vardı okurlar için. O nedenle bu seri sevildiği kadar eleştiri de aldı. 




Kitap adı : Özgürlüğün Elli Tonu

Yazar adı : E. L. James
Orjinal Adı : Fifty Shades Freed (Fifty Shades, #1)
Tür : Aşk, Yetişkin, Erotik
Sayfa sayısı : 704
Yayınevi : Pegasus Yayınları
GR puanı : 3.93


Arka kapak : Romantik, özgürleştirici ve kesinlikle bağımlılık yaratıcı...

Bu roman dengenizi sarsacak, sizi ele geçirecek ve ebediyen sizinle kalacak.

Anastasia Steele'in ne istediğini bilen, göz alıcı iş adamı Christian Grey'le tanışması, her ikisinin de hayatlarını geri dönülmez biçimde değiştiren şehvetli bir ilişkinin kıvılcımını çakmıştır. Christian'ın sıra dışı zevkleri karşısında şoka uğrayan, ondan hem hoşlanan hem de korkan Ana, daha derin bir bağlılık istiyordur. Onu yanında tutmaya kararlı olan Christian, bunu kabul eder. 

Şimdi her şeye sahiptirler; aşk, tutku, yakınlık, servet ve sonsuz olasılıklarla dolu bir dünya. Ana, Grey'i sevmenin kolay olmayacağını ve beraberliklerinin her ikisinin de tahmin edemeyeceği zorluklar getireceğinin her zaman farkında olmuştur. Anastasia'nın kendi benliğinden ve bağımsızlığından ödün vermeden Grey'in yaşam stiline uyum sağlamayı öğrenmesi, Grey'inse kontrol dürtüsünü aşması ve kendisini altüst eden fırtınaları arkasında bırakması gerekmiştir. 

Ama geçmişle hesapları henüz kapanmamıştır. Tam her şeye sahip gibi göründükleri bir anda, talihsizlik ve kader bir araya gelip Ana'nın en korkunç kâbuslarını gerçeğe dönüştürür...





Son kitapla da okuru biraz heyecanlandıran ve 'ne olacak acaba?' diye sorduran, jet hızıyla okutan bir kurgu bekliyor sizi. 


Seversiniz, sevmezsiniz, tamamen size kalmış. Yalnız sürükleyici olduğunu inkar etmek zor. Serinin okurlarıyla konuştuğumda 'bu hızla hiç okumadım' gibi yorumlar aldım. Zaten çok yalın bir anlatımı var. Ana karakterinin Edebiyat öğrencisi olmasına rağmen :D

Bende seriyi jet hızıyla, yuta yuta okudum ve sevdim. Filmi de merakla bekliyorum. 






Bilmeyen kaldıysa diye oyuncu bilgisini paylaşalım :





Christian Grey'i canlandıracak oyuncu şu sağ yanda gördüğünüz yakışıklı Jamie Dornan :)

Anastasia Steel'i canlandıracak oyuncu ise bu  sol yanda gördüğünüz güzellik Dakota Johnson :) 


Gerçi ben Dakota'yı bu role yakıştıramadım. Çünkü Ana için hep 'çok masum' ifadesi kullanılıyordu. Yine de seveni çok bu kızın :)




Hadi bakalııııııııım, gelsin film :) 

Film yorumu için buraya bir tıkçık :) 

Sevgiler :)

Hiç yorum yok:

Search

Gelenimiz Gidenimiz :)

İzleyİcİler

Neler okuyorum?

Her Gün
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler
Middlesex


Angel's books's favorite books »

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
angelsbooks has read 2 books toward her goal of 100 books.
hide

Angel's books's bookshelf: read

Yakıcı Sır
Korku
Kimi Seçtiğine Dikkat Et!
Kime Dokunduğuna Dikkat Et!
Kalpsiz
Barbarlar Şehri


Angel's books's favorite books »
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Bumerang - Yazarkafe