24.02.2015

Rule by Jay Crownover






Kitap adı : Rule (Dövmeli Adamlar Serisi -1)

Yazar adı : Jay Crownover
Orjinal Adı : Rule (Marked Men, #1)
Tür : Yeni Yetişkin, Aşk
Sayfa sayısı : 360
Yayınevi : Aspendos Yayınları
GR puanı : 4.19


Arka kapak: İki zıt karakterin aşkı var bu kitapta!


Rule Archer gibi bir baş belası için Shaw Landon, kibirli ve kusursuz bir prensesti. Üstelik o, ölmüş ikizinin yakın arkadaşıydı. Shaw, başkalarının kurallarıyla yaşıyordu, Rule ise kendi kurallarını koyardı. Onun gibi bir iyi aile kızına vakti yoktu, bu kız onun gerçekte kim olduğunu görebilen tek kişi olsa bile…

Shaw Landon, Rule'u ilk gördüğü günden beri seviyordu. Oysa Rule, Shaw gibi başarılı bir tıp öğrencisinin istememesi gereken her şeye sahipti. Ama Shaw, Rule'un ürkütücü piercinglerinden, dövmelerinden ya da vahşi tavırlarından korkmazdı, ona uygun olmadığını bilse bile…

Tesadüf eseri unutulmaz bir gece geçirirler. Artık bir soruya cevap bulmaya çalışacaklardır: Bu iki zıt karakter büyük bir aşk mı yaratacaklar, yoksa birbirlerinin hayatını zindana mı çevirecekler? 
(Tanıtım Bülteninden)







Uzun zamandır merak ettiğim, bir ara orjinalini okumaya niyetlenip vazgeçtiğim serinin ilk kitabını Aspendos Yayınları çıkarınca
dayanamayıp aldım :)


Bu seride asi çocuklar var :) Kapak sadece dövmelerle ilgili fikir veriyor ama ilk kitabımızın ana karakterlerinden Rule'un bir çok pirsingi de var :) 


Kapakta da bahsettiği üzre iki zıt karakter var elimizde. Shaw isimli kızımız, 14 yaşındayken Archer ailesine dahil olmuş, zengin ailesinin eşya muamelesi yaptığı, uygun davranış sergileme mecburiyetine soktuğu bir kız. Onu aileye katan kişi ise Rule'un kaza sonucu kaybettiği ikiz kardeşi Remy. Remy bir kaç yıl önce ölünce Archer ailesi bir nevi dağılmış. Shaw ise bu aileyi çok önemsediğinden, onları bir arada tutmak için elinden geleni yapıyor ki Rule çok aksi bir genç ve uğraşılması zor biri. Buna rağmen kızımız inatçılığından ödün vermiyor ve Rule'la ailesini bir araya getirmek için her hafta bir sürü saçmalığa katlanmak zorunda kalıyor filan. 


Tabi bu saçmalıklara katlanmasının ciddi bir sebebi de var. 
Okuyunca öğrenirsiniz :) 


Bu kitaptan eğlence beklemeyin. Karamsar bir yapısı var. Çerez niyetine okunabileceklerden tabii ama sonunda böyle 'ayyy' şeklinde iç geçirten kitaplar vardır, yüzünüze gülücük oturturlar hani, bu kitap onlardan biri değil. Biraz daha ciddi geldi bana. Hele ki karakterlerin gösterdiği olgun davranışlar! Güzeldi, çok güzeldi. 


Devamı için çok heyecanlı değilim şimdilik. Tabii çıktığında okumak isterim ama 'hemen çıksın' moduna girmedim. 


Uyarıda da bulunayım. Yayınevi biraz özensiz davranmış bu kitaba ya da aceleye mi gelmiş nedir bilmiyorum. Yazım hatası bol. Ayrıca çok büyük bir hata var. Yazarın adı Jay Crownover, fakat kapaktaki isim yanlış basılmış, soyisim hatalı. Aynı durum kitabın ayracında da mevcut. Yayınladığın kitapları seviyorum ve lütfen biraz daha dikkat Aspendos Yayınları! :)


Bu seride 6 kitap var, resimlerle anlatayım durumu :)




Rule'un müzisyen arkadaşı, Jet. 
        (2. kitap)




                Rule'un abisi,
Rome.
(3. kitap)




         Rule'un ev arkadaşı, Nash.
                (4. kitap)

Rule'un iş arkadaşı, Rowdy.

       (5. kitap)          
       
İlk kitapta adı geçmediğinden
kim olduğunu bende
bilmiyorum :) Asa.
    (6. kitap)





Rule, benim için iyi kitaplar kategorisinde yerini almış bulunuyor kısacası.



Sevgiler :)



Hiç yorum yok:

Search

Gelenimiz Gidenimiz :)

İzleyİcİler

Neler okuyorum?

Her Gün
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler
Middlesex


Angel's books's favorite books »

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
angelsbooks has read 2 books toward her goal of 100 books.
hide

Angel's books's bookshelf: read

Yakıcı Sır
Korku
Kimi Seçtiğine Dikkat Et!
Kime Dokunduğuna Dikkat Et!
Kalpsiz
Barbarlar Şehri


Angel's books's favorite books »
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Bumerang - Yazarkafe