27.05.2015

Kitap Alışverişi, #10

Merhabalaaaarr :)

D&R'ın 5 TL indirimini kurcalarken ve çok çok çok merak ettiğim kitaplar çıkmışken yine bir alışverişe girişeyim dedim :) Bakalım neler almışım? :)


Kitaplardan iki tanesi ciltli. Ciltli kitabın tadı başka yalnız onu söyleyeyim :D




Evet sırayla gidelim:

Karmakarışık / Tangled

Emma Chase - Ephesus Yayınları : Bu kitap kapağıyla dikkatimi çekenlerden yine. Renkleri çok şeker. İç cildi de çok şık, aynı tatlı kırmızı kullanılmış. 2013 yılında 13929 oyla yıllın en iyi çıkış yapan romanı seçilmiş bu kitap. Günümüz Aşk kategorisinde, 4 kitaplık Tangled serisinin ilk kitabı. Yorum için tıkçık :)



Girdap / Vortex

Julie Cross - Pegasus Yayınları : 3 kitaplık Fırtına Serisi'nin 2. kitabı. İlk kitabı okuyup çok beğenmiştim. Seriye mutlaka devam ederim demiştim. Bu serinin doğaüstü olayı, zaman yolculuğu. Büyük ihtimalle seri tamamlandıktan sonra genel bir yorum yazıp yayın paylaşırım. Serinin devamı için hayal kırıklığına uğramamak ümidiyle :)





Hafıza / Memoria

Leonardo Patrignani - Pegasus Yayınları : 3 kitaplık Multiversium serisinin ikinci kitabı. İlk kitap Telepati'yi nasıl bir hızla, paldır küldür okuduğumu hala hatırlıyorum. Öncelikle serinin kapakları muhteşem!!! Konu olarak benim beğenimi zaten kazanmıştı. Bu seride de paralel evrenler söz konusu. Seri bitince, yine hakkında yazacağım serilerden biri. Bu kitap bitecek ve ben ilk kitapta olduğu gibi yine devamı için çıldıracağım, kesin!



Benim Uzak Yıldızım / These Broken Stars

Amie Kaufman&Meagan Spooner - GO! Kitap : 3 kitaplık Starbound serinin ilk kitabı. Bilim-kurgu, genç-yetişkin türünde. GO! Kitap genç okurlar için sürükleyici hoş kitaplar basıyor ve kapak tasarımları zaten çok hoş. Ayrıca maddi açıdan da çok uygun bir yayınevi. Bu yüzden beni çok çok çok büyük bir hayal kırıklığına uğratmadıkları sürece çıkardıkları kitapları alıp okumaya devam edeceğim. 



Vahşi / Half Wild

Sally Green - DEX Yayınları : Bela Üçlemesi'nin ikinci kitabı. İlk kitap Bela, benim favorilerim arasındadır. Yayınlandığı yılın en iddialı kitaplarındandı ve film hakları FOX 2000 tarafından satın alınmıştı. Genelleme yaparsak Bela'yı okuyanlar ya çok sevdi, ya da nefret etti. Ortasında kalana denk gelmedim. Ben çok seven kesimdenim. Adamımız Nathan çok sağlam bir karakter. İlk kitapla kendisini, geçmişini okuduk. Şimdi ise gelecek olaylar için sabırsızım. Yalnız şunu belirteyim DEX yine basım kalitesini arttırmamakta direniyor. Diğer kitaplarla yanyana koyduğumda kitap sayfaları resmen gri/mor arası bir renk olarak göze batıyor. :/ Uyarmadı demeyin :)



Başka Dilde Aşk / Archer's Voice

Mia Sheridan - Yabancı Yayınları : Çok merak edilen kitaplardan biri. Goodreads puanı tam olarak 4.52!!! Yeni yetişkin, romantik türünde. Yabancı Yayınları yine çok beğeni toplayacak bir kitap seçti diye düşünüyorum. Yorum için tıkçık :)





Sağdan Birinci Mezar /First Grave on the Right
Soldan İkinci Mezar / Second Grave on the Left
İlerden Üçüncü Mezar / Third Grave Dead Ahead

Darynda Jones - Doğan Egmont Yayıncılık : Bu da fantasik bir seri. Serinin adı Charley Davidson. İlk kitabı 1 yılı aşkın süre önce okumuştum ve sevmiştim. 5 TL indirimde olduklarını görünce de kitaplığıma katmak istedim. Yalnız bu seri görünen haliyle 11 kitap olarak planlanan, şu ana kadar 8 kitabı yayınlanan, Türkiye'de de 3 kitabı çevrilen bir seri. Çıtır çıtır yemelik bir hikayesi var ve umuyorum devamı da gelir.








Cress

Marissa Meyer - Artemis Yayınları : Ay Günlüğü / The Lunar Chronicles serisinin 3. kitabı. İlk kitap modern Külkedisi (yorum için tıkçık :) ), ikinci kitap modern Kırmızı Başlıklı Kız (yorum için tıkçık :) ), üçüncü kitap ise modern Rapunzel'i anlatıyor. Fantastik, bilimkurgu sevenler için rahatlıkla tavsiye edebileceğim bir seri bu. Çok sevimli :) Bu seride bir kaç tane yan kitap var ama yan kitaplardan öne geçen Fairest'i Artemis şu sıralar yayına hazırlıyor. Son kitap Winter ise yurtdışında Kasım/2015'te görücüye çıkacak. Umarım bizde son kitap için çok beklemeyiz :)



Son olarak ufacık minicik şirincik bir kitap daha var :)

Fantastik Canavarlar Nelerdir, Nerelerde Bulunurlar? / Fantastic Beasts & Where to Find Them

J. K. Rowling - Yapı Kredi Yayınları : Harry Potter Serisi'nden elimde olmayan tek kitap. Artık hepsini aldığıma göre orjinallerini mi okumaya başlasam nedir? Her an bir çılgınlık yapabilirim :D
Bu kitap Harry'e ait ve içinde Harry'nin kendi notları var. Hem bu fantastik yaratıklarla ilgili bilgileri okuyacağım, hemde Harry'nin notlarıyla eğleneceğim :))






Tedarik sürecinde iki kitabım daha var ama onlarda sürpriz olsun artık :)


Sevgiler :)

2 yorum:

  1. Darynda Jones kitapları çok güzeldir , umarım okurken beğenirsin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kitabı okumuştum geçen sene ve çok sevmiştim. Ama kitaplığımda yoktu. Hazır indirime girmişken alayım, kalanına da devam edeyim dedim :) Teşekkür ederim :)

      Sil

Search

Gelenimiz Gidenimiz :)

İzleyİcİler

Neler okuyorum?

Her Gün
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler
Middlesex


Angel's books's favorite books »

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
angelsbooks has read 2 books toward her goal of 100 books.
hide

Angel's books's bookshelf: read

Yakıcı Sır
Korku
Kimi Seçtiğine Dikkat Et!
Kime Dokunduğuna Dikkat Et!
Kalpsiz
Barbarlar Şehri


Angel's books's favorite books »
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Bumerang - Yazarkafe