29.05.2015

Karmakarışık - Tangled by Emma Chase





Kitap adı : Karmakarışık (Tangled, #1)


Yazar adı : Emma Chase
Orjinal Adı : Tangled (Tangled, #1)
Tür : Günümüz Aşk

Sayfa sayısı : 433
Yayınevi : Ephesus Yayınları / 2015

Çevirmen : Deniz Beril Bacaklılar

GR puanı : 4.19


Arka kapak : Zengin, yakışıklı ve kendini beğenmiş Drew Evans ile güzel, zeki ve hırslı Katherine Brooks buluştuğunda işlerin karmakarışık hale gelmesi şaşılacak bir şey değildir.

Drew Evans'ın işi, milyon dolarlık anlaşmalar yapmak ve New York'un en güzel kadınlarını tek bir gülümsemeyle baştan çıkartmaktır. Peki, öyleyse neden yedi gündür evden dışarı çıkmıyor? Neden mahvolmuş, sefil bir halde ve depresyonda? Ona sorduğunuzda size sebebinin grip olduğunu söyleyecektir fakat hepimiz bunun doğru olmadığını biliyoruz.

Katherine Brooks, Drew'un babasının yatırım bankacılığı firmasında işe başladığı anda gösterişli playboyun hayatındaki her alanın bir karmaşaya sürüklenmesine sebep olmuştur. Profesyonel alandaki yarışları Drew'un cesaretini kırıyor, Katherine'e karşı hissettiği çekim dikkatini dağıtıyor ve onu yatağa atma girişimlerindeki başarısızlığı ise tamamen sinirlerini bozuyordur.

Nasıl oluyordu da kadının biri çıkıyor ve ağzı iyi laf yapan çapkın bir adamı mahvolmuş, umutsuz biri haline getirebiliyordu? Hayatta asla sahip olmak istemediği tek şeyi gerçekleştirerek.

'Karmakarışık' dünyada en çok kullanılan kitap sitesi Goodreads'de yapılan oylamalar sonucu 2014'ün en iyi çıkış yapan kitabı seçilmiştir.
(Tanıtım Bülteninden)

Gündemimiz çok çok çok cici bir kitap :)



En iyi çıkış yapan kitap kategorisinde Goodreads'te birincilik almış bir romantik komedi :)

İlk olarak kapağına bayıldım. Kitap ciltli. İç ciltte de aynı tatlı kırmızı rengi kullanmışlar. Resimli kapakla da sade cildiyle de çok şeker. Sayfa sayısı fazla gibi görünebilir ama aldırmayın, çünkü inanın öyle su gibi bir anlatımı var ki, çarçabuk bitiveriyor :)

Sevmediğim özelliği ise şimdiki zaman ekiyle anlatılıyor olması. Önce bir hayal kırıklığı yaşadım ama kitapta Drew sanki karşınızda oturmuş da size anlatıyormuş gibi bir hava olduğundan bu negatiflik gözüme pek batmadı.

Konusu klişe, hemde nasıl klişe :D O yüzden şaşırmayı filan beklemeyin sakın. Zengin, karizmatik, yakışıklı, zeki ve çoook başarılı bir genç adam olan Drew Evans karakteri, tabii ki aynı zamanda inanılmaz çapkın biri. Bu yaşına dek hiç aşık olmamış, günü birlik ilişkilerle yetinmiş ve daha fazlasına neden ihtiyaç duyulduğuna bile anlam veremeyen, sizi yer yer çok sinir edecek türden bir karakter. 

Evet, bu tarz adamlara ne olur bilirsiniz. Gün gelir, işte öööyle bir kız çıkar ve bu burnu havada züppenin hayatının altını üstüne getirir! :D 

Drew içinde böyle bir kız var elbette, adı da Kate :)

Şimdi diyeceksiniz ki böyle klişe bir konuysa neden okuyayım ki?

İşte tam bu noktada yazarımız Emma Chase, farkını ortaya koyuyor. Kitap Drew'un ağzından anlatılıyor. Yani bu tarz hikayeleri kadınlardan dinlemeye alışığız ya hani. Burada madalyonun diğer yüzü var. Yazarın çok güzel ve eğlenceli bir anlatımı var. Kahkahalara boğuldum diyemem ama eğlendim gerçekten :D

Bu kadar sıradanlaşan bir kurguya, güzel bir dokunuş yapılmış ve çok şeker bir kitap çıkmış ortaya ;)

Seri 4 kitaptan oluşuyor :









2. kitap Twisted. İlk kitaptan sonra 2 yıl geçmiş. Kate'in anlatımıyla devam ediyor hikaye.












3. kitap Tamed. İlk kitapta tanışacağınız karakterlerden
 Dee-Dee ve Matthew'un 
hikayesini anlatıyor ki Dee-Dee cidden düşmanınız olmasını isteyeceğiniz türden bir kadın değil :D












4. kitap Tied. Burada yine Drew'un anlatımına geri dönmüş yazar. Evlilik öncesi son bir sınav var bu serseri için :D









Serinin durumu böyle. İlk kitabı ben çok sevdim. He ille de alın okuyun demiyorum ama eğlenmek isterseniz değerlendirmeniz gereken bir kitap olduğuna dikkat çekmek istiyorum. 

Ayrıca böyle feminizme yatkınsanız epey sinir olacaksınız demektir:)) Şahsen bir ara Drew'a sağlam bir tokat atmak istediiim, sonra karşısına çıkıp 'gerizekalııııı!' diye bağırmak istediiim, 'oh olsun sana' bile dedim :D



Sonuç itibariyle ben bu seriye kesin devam ederim ^^



Sevgiler :)




Hiç yorum yok:

Search

Gelenimiz Gidenimiz :)

İzleyİcİler

Neler okuyorum?

Her Gün
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler
Middlesex


Angel's books's favorite books »

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
angelsbooks has read 2 books toward her goal of 100 books.
hide

Angel's books's bookshelf: read

Yakıcı Sır
Korku
Kimi Seçtiğine Dikkat Et!
Kime Dokunduğuna Dikkat Et!
Kalpsiz
Barbarlar Şehri


Angel's books's favorite books »
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Bumerang - Yazarkafe