26.10.2016

Büyü - Hex by Thomas Olde Heuvelt




Kitap Adı : Büyü

Yazar Adı : Thomas Olde Heuvelt
Çevirmen : Begümnaz Yürekli
Orjinal Adı : Hex
Tür : Fantastik, Korku
Sayfa Sayısı : 496
Yayınevi : Nemesis Kitap /2016 
GR Puanı : 3.82 






Arka Kapak : 
Lanetli bir kasaba. On yedinci yüzyıldan bu yana hayatta kalmayı başarmış, gözleri ve dudakları dikilmiş bir kadın. Gözleri açıldığında bakışlarıyla, dudakları açıldığındaysa sözleriyle insanları büyüleyebilecek bir cadı o.  Black Spring kasabası ona ait. İçindekilerle birlikte.
Binlerce yıldır orada. Hiç istenmedi. Hiç gitmedi.
Laneti herkesin peşinde. Nasıl ki o hiç gitmediyse, diğerleri de gidemezler. Orada yaşayan insanlar, orada ölecekler.
Başka hiçbir yerde yaşayamazlar.
Orada doğan çocuklar, onun lanetine doğup son nefeslerini yine onun lanetiyle verecekler.
İnsanlar, büyüsünden kaçabilmek için Katherine’in gözlerini ve dudaklarını diktiler. Bakışlarından ve fısıltılarından kurtuldular.
Ancak o da dikişlerinden kurtulacak bir gün. O zaman hem gözünün gördükleri hem de fısıldadıklarını duyanlar, teker teker kendilerini öldürmeye başlayacaklar. Katherine onlara hiçbir şey yapmayacak. Onlar ölmeyi tercih edecekler sadece.
O Katherine. Black Spring’in laneti.
Ve Black Spring’i yutmaya hazır.



Selamlar sevgili kitapsever dostlar :) 
Nasılsınız? Tüyap kitap fuarına sayılı günler kala ben çok heyecanlıyım. Tekrar fuar havası eminim bana çok iyi gelecek. 

Bugünki kitabımız bir korku-gerilim romanı. 2016 Nisan ayında yurtdışında çıkmış ve epey ilgi görmüş. O kadar ki Warner Bros. dikkatini bu kitaba veriyor ve dizi haklarını satın alıyor. İddialı değil mi? :)

Nemesis Kitap'a buradan kucak dolusu sevgilerimi iletiyorum. Çok güzel bir baskısı var kitabın. Kargo elime ulaştığında uzun süre kapakla aşk yaşadım. Kitap iki ayrı renkte ve ciltli basıldı. Koruyucu kapak ve cildin kapağı aynı. Büyü yazısı ise kırmızı ve mavi olarak ayrı ayrı basılmış. Zevk sizin, hangisini isterseniz. Bu arada bendeki kırmızı kapak :)

Kitabın fragmanını ilk gördüğümde inanılmaz ilgimi çekmişti. Uzun zamandır korku türünde bir şeyler okumamıştım. Sevgili Kristal Kitap'la anlaşıp kitabı yine birlikte okumaya karar verdik. Bittikten sonra da kitabın öyle bir dedikodusunu yaptık ki anlatamam :D

Şimdi bir kasaba düşünün. 300 yıl önce bir kadın cadılıkla suçlanıp çeşitli eziyetlerden sonra dudakları ve gözleri iple dikilmiş, ellerini kullanamasın diye zincirlenmiş. Bu cadı kendisini bu hale getiren kasabaya musallat olmuş. Gitmiyor, ölmüyor ve kasabada yaşayan ya da kasabaya daha sonra yerleşip yaşamaya başlayan kimsenin de kasabadan ayrılmasına izin vermiyor. 



Bazı kasaba sakinleri ayrılmayı deniyor ama gittikten bir süre sonra intihar eğilimleri göstermeye başlıyorlar. Öyle bir ruh haline giriyorlar ki tek çözüm kasabaya geri dönüp orada yaşamaya devam etmek.

Aslında durum çok ürkütücü. Düşünsenize. Evde günün yorgunluğunu atmak için kanepenize uzanıyorsunuz, şöyle minik bir uykuya dalıyorsunuz, gözünüzü açtığınızda cadının başınızda dikildiğini görüyorsunuz. Üstelik bu cadı dikilmiş suratına, zincirli vücuduna rağmen tehlikeli. Çünkü dudağının kenarında ufak bir açıklık var ve bunu kullanıp sürekli fısıldıyor. Bu fısıltıyı ise dinlememeniz gerek yoksa yine intihara sürükleniyorsunuz...

Konu işte böyle. 

Ama işlenişin detayına indiğinizde gözünüze çarpacak, havada kalan, sonuçlanmayan bir çok durumla karşılaşacaksınız. En azından daha önce bileği kuvvetli yazarlardan okumuş olanlarınızı rahatsız edecektir bu durum. Ama yok, ben detaylarla ilgilenmiyorum diyorsanız korkacağınızı söyleyebilirim.

Kendi adıma kitabın diziye uyarlanacağını bildiğim için, okuduğum sürece her sahneyi gözümde canlandırmadan edemedim. Bu yüzden bazı bölümler oldukça ürkütücüydü. Hatta durum kabus görmeme bile neden oldu... Fakat detaylara inip düşündüğünüzde kitabın büyüsü yavaş yavaş silinmeye başlıyor, en azından benim için durum bu.

Daha usta bir kalemden şöyle ışıklar açık uyutacak, çok daha iyi bir korku romanı çıkarmış bu kurgudan. 

Dizisinin ise güzel ellerde işlenirse çok iyi olacağını düşünüyorum ve merakla bekliyorum :)

Sevgiler :)

2 yorum:

  1. Konusu gayet ilgi çekiciymiş. Bir kenara yazdım. :)

    YanıtlaSil

Search

Gelenimiz Gidenimiz :)

İzleyİcİler

Neler okuyorum?

Her Gün
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler
Middlesex


Angel's books's favorite books »

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
angelsbooks has read 2 books toward her goal of 100 books.
hide

Angel's books's bookshelf: read

Yakıcı Sır
Korku
Kimi Seçtiğine Dikkat Et!
Kime Dokunduğuna Dikkat Et!
Kalpsiz
Barbarlar Şehri


Angel's books's favorite books »
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Bumerang - Yazarkafe