1.06.2016

Mayısta Yabancı Okuyoruz / Okuma Maratonu

Merhabalaaarrrr :)

Yazmayı özledim yemin ederim :D
Zaman problemi yüzünden bir fırsat bulup, oturup 2 kelime karalayamaz oldum canım bloğuma. Neyse artık, bu etkinlik vesile oldu. Yeni bir yayınla karşınızdayım :)

Ne zamandır yapmak istediğim bir şey vardı. Hani diyordum bir yayınevi seçeyim. O ay seçtiğim yayınevinden okuyabildiğim kadar kitap okuyayım. Malum ben sık kitap alışverişi yapan bir kitap severim. O yüzden okunacak kitabım bol. İnanın 200'ü aşkın kitap, kitaplığımda okunmayı bekliyor. Ama her şeyin bir zamanı var, onlarda eninde sonunda okunacaklar :D

Geçen sene Artemis Yayınları için böyle bir etkinlik başlatılmıştı Instagram'da. Katıldım ama beklenmeyen gelişmeler yüzünden etkinliği 2 kitapla kapatmak zorunda kaldım.

Mayıs başlarıydı ve yine böyle bir etkinlik başlatıldığını gördüm. Bu seferki hedef Yabancı Yayınları'ydı. Elimde de epey Yabancı kitabı vardı. E hadi dedim ne duruyorsun, katıl!


Etkinlik şöyleydi: Mayıs ayı içerisinde Yabancı Yayınları'ndan okuyabildiğiniz kadar kitap okuyorsunuz. Okuduğunuz her kitabı #mayisayindayabanciokuyoruz tagiyle paylaşıyorsunuz. Mayıs sonunda da #MYMGanimetleri tagiyle okuduğunuz kitapları ve sayfa sayılarının toplamını paylaşıyorsunuz. En çok okuyan, yanılmıyorsam 2 kişi, Yabancı Yayınları'ndan istediği bir kitabı kazanıyor. Güzel değil mi? :)

Eh, bende hazır fırsat önüme gelmişken başladım okumaya.
Mayıs ayında toplam 11 Yabancı kitabı bitirdim. Elimde de okunmamış 3 Yabancı kitabı kaldı :D Toplam 4352 sayfa ile ayı kapatmış bulunuyorum. Şimdi size bu 11 kitabı kısa kısa anlatmak istiyorum. Baştan sona doğru gideyim sırayla ;)



Önce Cadı Avcısı. Kitabın cildi çok güzel. Dış kapak için şeffaf materyal kullanmışlar bu kez. Hoş olmuş, sevdim ben. Bu kitapta Cadı Avcısı olan bir ana karakterimiz var. Kurgusu güzel. Heyecanlı filan. Devamını kesin okuyacağım seriler arasında yerini aldı. Sayfa sayısı: 400.









Sonsuza Kadar Benim. Sanırım bu ay okuduğum Yabancı kitaplarının en fiyaskosu buydu. Tam bir hayal kırıklığıydı. Söz verip durduğu halde bağlanma korkusuyla sevdiğini bırakıp giden, 10 yıl sonra geri dönüp hatasını telafi etmeye çalışan bir adamın hikayesi. Bir de filme uyarlanacağını öğrendim! O kadar güzel kitap varken niye bunu seçmişler anlam veremedim. Sayfa sayısı: 312.







Anlaşma. Bu ayın en sevdiğim romantik komedisi buydu :) Klişe hikaye aslında. İyi kız / kötü çocuk bir vesileyle bir araya gelir. Sonra birbirlerini tanımaya başlarlar ve takibinde olaylar olaylar :)) Ne kadar klişe olursa olsun, böyle kitaplarda sığ karakterlere rastlanır ya hani, o durum bu kitapta bulamayacağınız şeylerden işte. Çok şekerdi. Karakterler, diyaloglar vs. Ben, bu kitabı rahatlıkla önerebilirim. Sayfa sayısı: 448.







Tatlı Yalan. Yazar Jamie McGuire sevdiğim yazarlardan. Tatlı Bela serisini çok severek okumuştum ve sonrasında kadının hangi kitabı Türkçe'ye çevrildiyse okudum. Maddox kardeşlerin en büyüğü olan Thomas'ı anlatılıyor bu kitapta. Ve ben beğenmedim! Kitabı okurken farkettiğim tek şey Maddox kardeşleri özlemiş olduğumdu. Yani serinin bu ayağı kırık arkadaşlar. Duygu geçmiyor okura. Sayfa sayısı:376.





Kan ve Tuz. Sevgili Aslı Dağlı'nın çevirisi. Kendisi en sevdiğim çevirmenlerden biridir. Kişi olarak kendisini ayrı severim hatta çok severim, çok tatlı bir insandır ve müthiş güzel bir yüreğe sahip. Tabii Aslı kitap çevirince benim radar o tarafa döndü. Hemen yapıştım kitaba. Kitabın baskısını sevmemeniz imkansız gibi bir şey. Bunu ancak elinize aldığınız da anlarsınız ama cidden çok güzel olmuş. İçeriği için 10 numara 5 yıldız diyemiyorum. Aslında konu güzel, kurgu güzel. Yalnız kitabın sorunu, bana hikayeye ortasından dalmışım gibi hissettirmiş olmasıydı. Sanki öncesinde okumam gereken başka bir kitap varmış gibiydi. Sonlara doğru biraz daha toparlıyor kitap ama o boşluk hissi dolmadı. Sadece bu yüzden kitaptan puan kırdım. Kalan her şeyi gayet yerli yerinde. Okunur, sevilir, devamı da iple çekilir cinsten :) Sayfa sayısı: 360.


Sahte Romeo. Bu kitapla Kupa Altılısı aynı dönemde çıkmıştı. Niyeyse bu kitap beni hiç çekmemişti. Kupa Altılısı'na yöneldim. Aldım, okudum ve sevdim de. Sonra Sahte Romeo'yla ilgili güzel güzel yorumlara denk geldim. Çok eğlenceli diyordu insanlar. Bende eğlenceye açım tabii. Haliyle merakım uyandı. Hadi dedim, 6 hissimi bu seferlik bir kenara kaldırayım. Hazır Yabancı okuyorum, bu da çıksın aradan filan. Aradığımı bulamadım arkadaşlar. Yine bağlanma sorunu yaşayan bir çift var. Bir geçmiş bir günümüz şeklinde anlatılıyor kitap. Bu kitap da bir seriye ait ve devamı gelecek. Devamını merak ediyorum, büyük ihtimalle okurum ama siz siz olun beklentiye girmeyin! Sayfa sayısı: 488.






Kötü Kızlar Ölmez. Bu da bir adet paranormal kitap. Serisinin ilk kitabı. İkinci kitabı da çıktı Türkiye'de. Hayaletli filan bir hikaye. Yazarın korkutma kabiliyeti kesinlikle var. Üzerinde düşse, dehşet kitaplar yazar diye düşünüyorum. Ama bu kitaptan öyle çok yoğun korku filan beklemeyin. Ufak dokunuşlar var sadece. Sayfa sayısı: 288.








Sonsuza Kadar. Okuyanlarınız bilir. Geçen yıl bir Jack Eversea fırtınası çıkmıştı. İlk kitabın epey reklamı yapılmıştı. Bende o dönem okuyup sevmiştim. Devamını da aldım kısa sürede ama bir türlü okumak nasip olmamıştı. Okudum bitti, mutluyum :) Romans okumak isteyenlere önerebileceğim serilerden biri oldu kısacası. Zaten seride toplam 2 kitap var ve çok çabuk okunuyorlar. Sayfa sayısı: 384.






Aç Gözlerini. Erotik romans serilerinden biri, Blackstone serisi. İlk iki kitabı kısa tutmuştu yazar. Var olan bir kurgu vardı ve ilk 2 kitapta olaylar sonuca ulaşmamıştı. Bende bu nedenle 3. kitabı almıştım. Üzerine fazla yazmaya gerek yok aslında. Bu dalda yazılmış daha güzel seriler var. Öneri isterseniz bu seriyi bir rafa kaldırın derim. Sayfa sayısı: 408.








Ruhumdaki Canavar. İlk kitabın ne kadar tartışma yarattığını hatırlar mısınız bilmem. Blogta ilk kitabını yorumlamıştım daha önce. Bu seriyi psikolojisine güvenmeyen, kendini iyi hissetmeyen okurlara ve 18 yaş altı kişilere kesinlikle önermiyorum. Kötü demiyorum ama her okurun okuyabileceği türden bir kitap değil. Hastalıklı bir durumu var kitabın ve dengenizi bozma ihtimali var. Sayfa sayısı: 480.






Son olarak Kızıl Ateş. Çevirisini pek beğenmedim. Harf hataları göze batıyor. Yazarın başlarda istediği duyguyu okura geçirememek gibi bir durumu da var ama kusurlarına rağmen ben bu kitabı çok sevdim :) Konusu, karakterleri, kurgusu gayet güzel. Yine fantastik. Bu sefer büyücülerimiz var. Devamı için sabırsızlandığım bir seri çıktı ortaya. Sayfa sayısı: 408.





Evet, benden Mayıs ayı haberleri bu kadar.

Bu ay toplam 17 kitap okudum aslında ama bu sayfa Yabancı Yayınları'na ait olsun istiyorum. O yüzden diğer kitaplardan bahsetmeyeceğim.

Sevgiler :)



2 yorum:

  1. Aslında güzel etkinlikmiş ya ben de takip etseydim keşke, katılmayı isterdim. :D Yine de Yabancıdan bu kadarçok kitabım yok sanırım :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haziran ayı içinde #hazirandaparodi etkinliği var, belki ona katılmak istersin? Etkinliğe katılmak için bir tane Parodi okumakta yeterli oluyor hem ;)

      Sil

Search

Gelenimiz Gidenimiz :)

İzleyİcİler

Neler okuyorum?

Her Gün
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler
Middlesex


Angel's books's favorite books »

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
angelsbooks has read 2 books toward her goal of 100 books.
hide

Angel's books's bookshelf: read

Yakıcı Sır
Korku
Kimi Seçtiğine Dikkat Et!
Kime Dokunduğuna Dikkat Et!
Kalpsiz
Barbarlar Şehri


Angel's books's favorite books »
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Bumerang - Yazarkafe