24.06.2015

Tehlikeli Temas - Fallen Too Far by Abbi Glines






Kitap adı : Tehlikeli Temas (Rosemary Sahili, #1)

Yazar adı : Abbi Glines
Çevirmen : Derya İmer Aydınlık
Orjinal Adı : Fallen Too Far (Rosemary Beach, #1)
Tür : Yeni - Yetişkin, Aşk

Sayfa sayısı : 256
Yayınevi : Pegasus Yayınları / 2015

GR puanı : 4.26






Arka kapak : Bambaşka dünyalardan gelen iki üvey kardeş… Asla sizin olmaması gereken şeylere duyulan arzu…

Blaire Wynn'in en son istediği şey babasının yeni ailesinin yaşadığı Florida'daki Rosemary Sahili'ne taşınmaktır. Ancak seçim şansı yoktur. Bir hastalık yüzünden ölen annesi, ardında yüklü borçlar bıraktığı için Blaire'in Alabama'daki çiftliği elinde tutması mümkün değildir.

Koltuğunun altındaki tabancayla kamyonetini zengin sahil kasabasına çeken Blaire buraya asla uyum sağlayamayacağını bilmektedir. Babasının Paris'e gittiğini ve onu yeni üvey kardeşi Rush Finlay'le yalnız bıraktığını öğrenince daha büyük bir hayal kırıklığı yaşar. İnsanları hor gören, hiçbir şeyden pişmanlık duymayan, adı çıkmış bir rock yıldızının oğlu olan Rush yakışıklı olduğu kadar şımarıktır da… Ve Blaire'i gördüğü anda genç kızın kanına girer.

Yaz ayları ilerledikçe genç kadın, Rush'ın asla tahmin etmediği yanlarını görecek ve birbirlerine karşı hisleri görmezden gelemeyecekleri kadar güçlenecektir. Ancak Rush, Blaire'in tüm dünyasını yıkacak bir sır bilmektedir. Blaire genç adamın tehlikeli temasına kendini kaptırmadan önce bu gizemi ortaya çıkarabilecek midir?

"En sevdiğim Abbi Glines kitabı olarak listemin zirvesine yerleşti."
-Colleen Hoover-
(Tanıtım Bülteninden)

Bir hafta ortasından kocaman selamlar :)

Türkçe'ye çevrilmesini beklediğim bir serinin ilk kitabı Pegasus Yayınları'ndan çıktı ve bende direk saldırdım :D


Geçen yıl bu seri ile ilgili bir çok blogger yazılar yazdı, paylaştı. Merakım cezboldu tabii. Bende orjinalini okumaya başladım. Anlaşılması kolay bir dil. Yani öyle sağlam bir İngilizce'ye gereksinim duymuyorsunuz. Bende o hızla bu seriden 4 kitap okumuştum. Sonra Pegasus, kitabı yayınlayacağını duyurdu. Çok mutlu oldum tabii ;)


Kitabı hatta seriyi ne kadar sevdiğimi az çok anladınız sanırım. Ama müthiş bir seri gibi bir çıkarımda bulunmayın. Kitaplar kısa ve ciddi anlamda akıcı. Nasıl bittiğini anlamıyorsunuz. Sevimliler. Ve kitap kapağından da anlayacağınız üzre seksiler :) 

Instagram'da bir kısmın, kitabın bu kapakla yayınlanmasına karşı çıktığını gördüm. Aslında kapak içerikle çok uyumlu. Bence güzel bir iş yaptı Pegasus ama tabii tutupta bu kitabı her yerde elinize alamazsınız. Maddi özgürlüklerini henüz kazanamamış, kitaplarını büyüklerine aldıran okurseverler için de durum iç açıcı değil. Yani babama ya da anneme 'bu kitabı almak istiyorum' diyemezdim sanırım :/ Kapağın orjinal kalması, kitabı okumak isteyen kesimin bir kısmı için talihsizlik oldu maalesef. 

Yalnız şöyle bir durum var. Kitabı zaten ulu orta gezdirmenize gerek yok. Benim gibi böyle çerez ve sevimli kitaplar olmalı diye düşünenlerdenseniz, sizde nasıl bittiğini anlamayacaksınız bile. Ki ben ne olacağını bilmeme rağmen elimden bırakamadım. Bitirdim ve sonra yine ne olacağını bilmeme rağmen keşke serinin devamı da çıkmış olsaydı dedim.

Konuya geleyim mi? Evet geleyim :D 

Blaire 19 yaşında, annesini yeni kaybetmiş, hayatın acılarıyla çok genç yaşta tanışmış sapsarı saçlı, Barby bebek gibi bir kız. 5 yıl önce ikiz kız kardeşinin ölümüyle babası evi terk etmiş. Sonra annesi hastalanmış ve kızımız ergenliğini yaşayamadan ağır yükleri sırtlanmış. Annesinin ölümünden sonra harç borç sıkıntısıyla karşılaşmış ve kalmış 5 parasız. Hayatta ona kalan tek insanı yani babasını, istemeye istemeye aramak zorunda kalmış. Niyeti bir iş bulup para kazanmak ve kendi kendine geçinmeye, bir hayat kurmaya başlamak. 

Babası da 'atla gel yanıma' demiş. Kızımız düşmüş yollara. Cebinde kalan 20 dolarla Rosemary Beach sahiline varmış nihayet. 

Ama bir bakıyor ki ortada babası filan yok! Blaire'in geri dönmek için cebinde parası yok! Gidebileceği yer yok! Müthiş çaresiz durumda anlayacağınız.

Sonra Rush isimli bir karakter giriyor devreye. Kötü çocuk imajlı bir genç bu çocuk. 

Giriş için bu kadar bilgi yeterli :D

Kitap size klişe gelebilir. Yani klişe cümleler var bolca. Ama güzel bir kurgu var. Finalde sağlam bir darbe var. Seveceğiniz, boğmak isteyeceğiniz karakterler var. Ve ben yazarın sağlam bir kadın karakter yazdığı düşünüyorum. Bazı noktalarda Blaire öyle şeyler yapıyor ki içinizin yağları eriyor, 'Yürü be kızım!' demek geliyor insanın içinden :D

Son olarak yazar bu seriyi 15 kitap!!! olarak planlamış. En son baktığımda 8-9 görünüyordu, ne ara 15'e çıktı anlamadım :D :D :D Son iki kitabın isimleri henüz belli değil gördüğünüz üzre. Seri sıralamasını yazarımız şöyle belirlemiş :

1. Fallen Too Far (Rush & Blaire)

2. Never Too Far (Rush & Blaire)

3. Forever Too Far (Rush & Blaire)

4. Rush Too Far (Rush & Blaire)

5. Twisted Perfection (Woods & Della)

6. Simple Perfection (Woods & Della)

7. Take A Chance (Grant & Harlow)

8. One More Chance (Grant & Harlow)

9. You Were Mine (Tripp & Bethy)

10. Kiro's Emily (FREE novella)

11. When I’m Gone (Mase & Reese)

12. When You're Back (Mase & Reese)

13. The Best Goodbye (Captain)

14. Title TBA (Nan)

15. Title TBA (Dean)


Yanlarda gördüğünüz isimlerden Rush, Blaire, Woods, Grant, Bethy ve Nan'le ilk kitapta tanışacaksınız. Benim favorim Woods'tu ama seri tamamlanınca ne düşünürüm bilemiyorum şu an. Baksanıza, 15 kitap!!!! Vay arkadaş :D

Şu sıralar çoğu okurda bir okuyamama durumu söz konusu. Eğer böyle kitapları seviyorsanız ve okuyamama durumuna yakalandıysanız ideal seçimdir. 

Sevgiler :)




4 yorum:

  1. bu haksızlık ama :D bugün kargom gelicek içinde bu kitapta var ama ben önce Diana Gabaldon'u okuyayım diyordum sonra sen neler yazmışsın diye bakayım dedim ve bu güzel yorumunu gördüm :) olmadı araya sıkıştırayım bende bu kitabı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Valla canım, ikimizin zevki epey yakın birbirine, o yüzden kitabı okuduktan sonra ufak bir mola vermiş gibi hissedeceksin diye düşünüyorum. Zaten eminim çabucak bitireceksin ;)))

      Sil
  2. 15 kitap mı ? 15 kitap mı! o.O Bağımsız okunabilir kitaplardır 4'ten sonrası umarım :D Böyle uzun seriler gözümü korkutuyor :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet benimde gözlerim yuvalarında bir fırlamıştı 15'i görünce :))))
      Aslında parantez içindeki isimlerin aynı olmadığı kitaplar birbirlerinden bağımsızlar, ama karakterlerin hepsi (ben 4 tanesini tanımıyorum) birbirlerini tanıyor. Okuduklarım çerezlik ve keyifli kitaplardı. Kurguları farklı, klişeler aynı :D Ama devamı için tek derdim şu: Umarım yazar kendini tekrar etmemiştir :/

      Sil

Search

Gelenimiz Gidenimiz :)

İzleyİcİler

Neler okuyorum?

Her Gün
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler
Middlesex


Angel's books's favorite books »

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
angelsbooks has read 2 books toward her goal of 100 books.
hide

Angel's books's bookshelf: read

Yakıcı Sır
Korku
Kimi Seçtiğine Dikkat Et!
Kime Dokunduğuna Dikkat Et!
Kalpsiz
Barbarlar Şehri


Angel's books's favorite books »
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Bumerang - Yazarkafe