18.04.2015

Scarlet by Marissa Meyer






Kitap adı : Scarlet (Ay Günlüğü 2. Kitap)


Yazar adı : Marissa Meyer
Orjinal Adı : Scarlet (The Lunar Chronicles, #2)
Tür : Bilimkurgu, Distopya
Sayfa sayısı : 487
Yayınevi : Artemis Yayınları

Çevirmen : Deniz Arı
GR puanı : 4.31


Arka kapak : Dünya Yok Olma Tehlikesiyle Karşı Karşıyayken, Külkedisi İle Kırmızı Başlıklı Kız'ın Yolları Kesişecek…

Mekanik ustası sayborg Cinder hapishaneden kaçma planları yapıyor ancak bunu başarabilse bile dış dünyanın tehlikelerine karşı kendini nasıl koruyacak? 

Dünya'nın diğer ucunda, Scarlet Benoit'nın büyükannesi günlerdir kayıp. Scarlet büyükannesini bulmasına yardımcı olabilecek bir sokak savaşçısı olan Wolf'la tanıştığında, başta bu yabancıya güvenmekte tereddüt ediyor. Ne de olsa sokaklar 'kurt'larla dolu! Yolları kesişen Scarlet, Wolf ve Cinder birlikte esrarengiz bir maceraya atılırken onları bekleyen yeni bir gizemden habersizler. Şimdi üç masal kahramanı da Ay Ülkesi kraliçesinin hep bir adım önünde olmak zorunda. Çünkü kötü kalpli kraliçe, yakışıklı prensi kendi kralı ve esiri yapmak için elinden geleni ardına koymayacak. 

Cinder Hakkında:
"Sayborglar arasında bir beyaz atlı prens."
- The Wall Street Journal-

Marissa Meyer, Washington'ın Tacoma kasabasında doğup büyüdü. Henüz küçük bir çocukken kitaplara âşık olan Marissa, ergenlik yıllarından beri gençlik edebiyatı üzerine çalışıyor. Peri masallarına da büyük bir sevgi besleyen Marissa, gençlik günlerinden beri bu masalları yeniden kurguluyor ve bu tutkusundan da vazgeçecek gibi görünmüyor.
(Tanıtım Bülteninden)

Ay Günlüğü 2. kitaptan herkese selamlar :)



Yaklaşık 2,5 aydır kitabı ertelemek için elimden geleni yaptım. Merakıma yenilip ara ara elime aldım. Sonra bırakmak için kendimi zorladım. Neden? Çünkü henüz 3. kitap haberi gelmemişti. Scarlet'i bitirdikten sonra beklemek istemediğimden oyalandıkça oyalandım :) 3. kitabın çıkışı kesinleşince de dayanamayıp aldım elime ve tam da tahmin ettiğim gibi kısa sürede son sayfada aldım soluğu. Hatta o kadar kaptırmışım ki teşekkür sayfasına gelince 'nasıl ya?' dediğimi hatırlıyorum, inanamadım bittiğine :D

İlk kitabı okumayanların bu yorumu okumaması sanırım daha doğru olur. Spoiler yemeyin, keyfiniz kaçmasın ;)



Ufak bir özet geçelim. İlk kitap bilindiği üzre modern Külkedisi hikayesiydi. 2. kitap ise yine sevdiğimiz çocuk masallarından Kırmızı Başlıklı Kız'ı konu alıyor. Yalnız çevirmenimiz Deniz Arı, başlık yerine kapüşon kelimesini kullanmış bilginiz olsun :)


Yanlış anlaşılma olmasın. Bu kitap bir devam kitabı. Yani hikaye kaldığı yerden devam ediyor. Ama ana karakterlerimize yenileri katılıyor. İlk kitapta sevgili sayborg, mekanik ustası kızımız Cinder'ın ne olduğunu keşfe çıkmıştık. Bu kitapta da Cinder'ın hayatı umulmadık şekilde, babaannesiyle bir çiftlik evinde yaşayan, çiftçilikle uğraşan diğer bir genç kızımız Scarlet ile çakışıyor.

Maceranın bu etabında yeni ve cici karakterler katılıyor hayal dünyamıza. Bunlardan biri Kaptan Carswell Thorn :) Şeker bir hükümlü kendisi :)

Bir diğeri ise Scarlet'in hayatını altüst edecek olan tuhaf insan, Wolf. Hayatında hiç gerçek domates görmemiş bir dövüşçü bu genç adam.

İlk etapta konu Cinder'dan sapıp Scarlet'i anlatmaya başlayınca epey bozuldum açıkçası. Ama sonra yazarımız kalemini yine konuşturduğunu gösterince bu hayal kırıklığı kısa sürede yok oldu. Scarlet'in hikayesinde hoşuma gitmeyen minik yerler var ama sorun edilecek gibi değiller. 

Basımda ara ara tırnak işaretlerine dair hatalarla karşılaşacaksınız. Belki biraz rahatsız edebilir.

Bunun dışında her şey gayet iyi, heyecanlı ve sürükleyiciydi.

3. kitap Cress için çok heyecanlıyım ama seri bitecek diye de bir o kadar üzülüyorum :/

Filme uyarlanmasını çok çok çok istediğim bir seri oldu bu seri. Ahhh! Keşke uyarlansa...

Türünü seven için harika bir seri. İlk kitabı okuduysanız 2. kitap için tereddütünüz olmasın. Gönül rahatlığıyla alıp okuyabilirsiniz.










Bunlarda 
Scarlet'in 
diğer kapakları. 


Hepsi 
birbirinden güzel yahu :)







Sevgiler :)


Hiç yorum yok:

Search

Gelenimiz Gidenimiz :)

İzleyİcİler

Neler okuyorum?

Her Gün
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler
Middlesex


Angel's books's favorite books »

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
angelsbooks has read 2 books toward her goal of 100 books.
hide

Angel's books's bookshelf: read

Yakıcı Sır
Korku
Kimi Seçtiğine Dikkat Et!
Kime Dokunduğuna Dikkat Et!
Kalpsiz
Barbarlar Şehri


Angel's books's favorite books »
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Bumerang - Yazarkafe