25.04.2015

Lanetli - Anathema by K. A. Tucker




Kitap adı : Lanetli


Yazar adı : K. A. Tucker
Orjinal Adı : Anathema (Causal Enchantment , #1)
Tür : Genç - Yetişkin, Paranormal
Sayfa sayısı : 352
Yayınevi : Yabancı Yayınları

Çevirmen : İnci Nazlı

GR puanı : 3.89


Arka kapak :  "Aşk, macera, tehlike, ihanet… bu seride hepsi var." 
-The Bookish Babes-

"Dozunda macera ve aşk beni kitabın içine çekti ve sonuna kadar koltuğumun kenarında tuttu." 
-Shelly Crane, New York Times ve USA TODAY Çok Satan Yazar-

"Bu hikâyede hiçbir şeyi tahmin etmeniz mümkün değil!" 
-Magical Urban Fantasy Reads-

Evangeline gençlik yıllarında adeta görünmezdi. Koruyucu ailesi duygusuz bir robota benziyordu ve sınıf arkadaşları genel olarak o yokmuş gibi davranıyorlardı. On sekiz yaşına girmek üzereydi ama tamamen yalnızdı ve birileriyle bağ kurmak için yanıp tutuşuyordu. Herhangi birisiyle…

Bir kafede Sofie ile karşılaştığında aradığı kişiyi bulduğunu düşünmüştü. Sofie'nin asistanı olması için sunduğu teklifi kabul ederek her şeyini geride bırakıp Manhattan'a taşındığında, kendisini pırlantaların ve sınırsız harcanan paranın sıradan olduğu, lüks bir dünyanın içinde bulmuştu.

Tüm bu cömertliğin ortasında, etrafında dönen gariplikleri göz ardı etmesi son derece kolaydı: Sofie'nin sergilediği tuhaf ve şiddet eğilimli davranışları, canavar gibi koruma köpekleri. Hatta kâbuslarında gördüğü kanlı cinayetleri, mağaralarda yaşayan evsizleri ve beyaz gözlü iblisi, özellikle de yakışıklı Caden'ı. Ama bir gece uyandığında boynundaki diş izleri bu peri masalının çabucak uçup gitmesine neden olmuştu. Yavaş yavaş Sofie'nin ve arkadaşlarının sırları ortaya çıkıp da diş izlerinin açıklaması ve rüyaları netleştikçe, gerçeğin hayal bile edemeyeceği kadar korkunç ve gizemli olduğunu fark etmişti. Şimdi, Evangeline'in yalanlarla dolu bir dünyada hayatta nasıl kalacağına karar vermesi gerekiyordu!
(Tanıtım Bülteninden)

Yabancı Yayınları'nın son çıkan kitaplarından Lanetli, kapağıyla dikkatimi çeken kitaplardandı. Bilimkurgu havası var değil mi? Değilmiş :D

Fantastik bir hikaye var elimizde arkadaşlar. Doğaüstü olaylar, varlıklar, aslında özlediğim bir gece yaratığı olan vampirler var hikayede. Sadece bununla kalmıyor tabii ama diğer kısımlar sürpriz olsun size.


Şimdi ben kitabımıza bir özet giriş yapayım. Ne anlatıyor bakalım:

Evangeline isimli bir kızımız var burada. 18'ine basmak üzere. Babasını çok küçük yaşta kaybetmiş, annesi büyütmüş onu. Ama Evangeline 13 yaşındayken annesini de trajik bir trafik kazasında kaybetmiş. Sonra ise koruyucu aileler arasında oradan oraya sürüklenmiş. Hiç ama hiç arkadaş edinememiş. Annesi de öldükten sonra çevresinde olan arkadaşları onu birer birer terk etmiş. Daha sonra kendisi arkadaş edinmeye çalışmış ama kimse buna yanaşmamış, sanki cüzzamlıymış gibi herkes ondan kaçmış. Yani anlayacağınız müthiş yalnız bir kız. Parası da yok. Üniversite hayali var ama paraya ihtiyacı var. Çalışmak istiyor ama kimse iş vermiyor. Nasıl çaresiz durumda nasıl, insanın içi burkuluyor. 

Yağmurlu bir günde, şöyle göz gözü görmeyecek türden bir yağmur bu, koşmaya çalışırken kazara bir vazoyu kırıyor Evangeline. Bu vazonun sahibi Sofie, bir kafe işleten çok hoş, alımlı bir kadın. Vazo çok pahalı bir vazo ve Evangeline'in bunu ödeyecek parası yok tabii ki. Borcunu ödeyebilmek için kızımız Sofie'ye kafede çalışmayı teklif ediyor. Sofie'de kabul ediyor. Fakat Evangeline çalışmaya gittiğinde, Sofie'nin iş için başka bir yere gitmesi gerektiğini ve kafeyi bir kaç hafta kapatacağını öğreniyor. 

Burada Sofie'den ilginç bir teklif geliyor. 'Ailen izin verirse benimle gel, bana yardımcı olursun' diyor Evangeline'e. Kızımız iznini alıyor ki zaten koruyucu ailenin pek umurunda değil kendisi ve Sofie'yle gidiyor. Gittiği yerde müthiş iyi ağırlanıyor. Çok lüks bir yaşam, bir sürü kıyafet, ne isterse alabileceği türden hayat, hizmetçiler filan...

Her şey iyi güzel iken, kızımız yıllardır görmediği yakınlığı buradaki insanlar arasında görüp el üzerinde tutulurken, tuhaf rüyalar görmeye başlıyor. Fakat bir gün, rüyasında boyunundan ısırıldığını görüyor, uyandığındaysa ısırık izlerinin gerçekten boyununda olduğunu farkediyor. Ama rüya görmüştü değil mi? Sonra, sonrasını okumanız gerekecek :D


Güzel ve entrika dolu bir kurgu bekliyor sizi. Kapakta da yazdığı gibi 'bu dünya yalan ve entrikalarla dolu!'.

Çok değişik bir kurgusu var. Pek tahmin yürütülecek gibi değil. Neye, kime inanılacağı pek kestirilemiyor. Öyle ki Evangeline, tabiri caizse aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık durumunda kalıyor hep.

Evangeline'i çok sevdim ben. Çok saf, temiz kalpli bir kız. 

Kitapta çok akıcı ve sürükleyici. Sıkılmanıza fırsat vermiyor. Her bölüm yenilikle dolu. Aslında güzel dizi olurdu bu seriden :D 4 kitaptan oluşuyor. Serinin devam kapaklarının orjinalleri şöyle efendim :




 Asylum (2. Kitap)               Allegiance (3. Kitap)                     Anomaly (4. Kitap)



Serinin devamı için heyecanlıyım :)

Sevgiler :)






12 yorum:

  1. merhabalar
    lanetliyi okudum ama diğer kitaplarıtürkiye de çıktı mı bilmiyorum. bir bilginiz var mı?
    sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba :)
      Devamını merak ettiğinize göre kitabı beğendiniz diye düşünüyorum. Maalesef devamı henüz çıkmadı Türkiye'de, umarım yayınevi bizleri çok bekletmez.
      Sevgi bizden :))

      Sil
    2. fantastik serileri seviyorum. beğendim kitabı. bir balık kızı olarak geniş hayal gücü her zaman ilgimi çekmiştir :) çok ara vermeden yenileri gelir inşallah :)) teşekkürler :)

      Sil
  2. kurgusunu baya merak ediyorum. uzundur almayı düşündüğüm bir kitap :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlk kitaptan çok memnun kalmıştım ama 2. kitap beni biraz hayal kırıklığına uğrattı maalesef :(

      Sil
  3. neden 3. kitap daha çıkmadı gerçekten meraktan ölücem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çıkması yakındır, Yabancı Yayınları okurunu fazla bekleten bir yayınevi değil :)

      Sil
    2. Umarım hemen çıkar çünkü çevirisi geç oldu, çıkınca haber verin lütfen

      Sil
    3. Ah ben bu yorumu görmemişim! 3.kitap çıktı. Sanırım bir kaç ay oluyor çıkalı.

      Sil
  4. 3.kitapta çıktı si,di 4.kitabın anlamının çevirisini bekliyorum çok beğenerek okudum ucunude

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Onu da çıkarırlar yakında sanıyorum ama ben şimdilik seriye devam etmeyi düşünmüyorum :/

      Sil

Search

Gelenimiz Gidenimiz :)

İzleyİcİler

Neler okuyorum?

Her Gün
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler
Middlesex


Angel's books's favorite books »

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
angelsbooks has read 2 books toward her goal of 100 books.
hide

Angel's books's bookshelf: read

Yakıcı Sır
Korku
Kimi Seçtiğine Dikkat Et!
Kime Dokunduğuna Dikkat Et!
Kalpsiz
Barbarlar Şehri


Angel's books's favorite books »
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Bumerang - Yazarkafe