16.05.2015

Dönüm Noktası - Pivot Point by Kasie West






Kitap adı : Dönüm Noktası (Pivot Point, #1)


Yazar adı : Kasie West
Orjinal Adı : Pivot Point (Pivot Point, #1)
Tür : G
enç - Yetişkin, Paranormal, Romantik
Sayfa sayısı : 300
Yayınevi : Hyperion Kitap

Çevirmen : Güneş Becerik Demirel

GR puanı : 4.08


Arka kapak : Trevor, dudaklarıma yapışıyor ve yalnızca cümlemi değil nefesimi de kesiyor. Yüzümü ellerinin arasına alıyor ve dudaklarını yavaşça benimkilerin üzerinde gezdiriyor. Vücudumdaki bütün sinir uçları elektriğe kapılmış gibi.

Sonra geri çekilip gözlerimdeki ifadeyi inceliyor. Beni tekrar kendine çekmeden önce, "Beni kaybetmedin," diyor. Tam onu bütün gün boyunca öpebileceğime karar verdiğim anda, "Addison?" diyor.
"Evet?"
"Ya bu, bir Araştırmaysa?" diye soruyor.
Kaskatı kesiliyorum. "Ne?"
"Bunu daha önce hiç düşündün mü? Ya şimdi içinde bulunduğumuz bu an, gerçek değilse? Ya sadece olasılık dâhilindeki bir hayali görüyorsan?"

Ustalıkla kurgulanmış, enfes ve zekice bir hikâye.
-Kiersten White, New York Times'ın en çok satanlar listesinden Paranormal adlı eserin yazarı-

Eşsiz kurgusu içinde iki gerçekliğin aynı anda akışını izledikçe kendinizi karakterlere yalvarırken bulacaksınız -o telefonu sakın açma, o eve sakın girme, sakın o adamla konuşma. Dönüm Noktası hem gerilimli ve romantik hem de zorlu ve büyüleyici. Kesinlikle dikkate değer bir başlangıç. 
-Robison Wells, Variant adlı romanın yazarı-
(Tanıtım Bülteninden)

Çok cici bir romanı inceleyeceğim bugün <3

Gözüme çarpan kitaplardandı ama konusunu filan araştırmamıştım. Sonra bu kitapla ilgili çok iddialı bir yorum okudum. E tabii merak galip geldi ve başladım kitaba. Yazı puntosu büyük ve 300 sayfa olunca beğenmesem bile çok oyalamaz beni dedim ama böyle keyif alacağım aklıma gelmemişti. 

Bilindiği üzre fantastik hastasıyım. O yüzden başka bir türlü sevdim ben kitabı :)

Konuya geleyim:

Addie 16 yaşında, okumaya bayılan bir genç kız. Ebeveynleriyle birlikte yaşıyor. Kardeşi yok. Çok yakın bir arkadaşı var, Laila. Normal insanlardan ayrı bir bölgede hayatını sürdürüyor. Dahil olduğu topluluk, diğer tüm insan ırkından farklı. Çünkü bu topluluktaki insanlar, normal olanlardan ilerideler. Zihinsel güçleri var ve bunu normallerden korumak istiyorlar. Alttaki resim gibi bir görüntü düşünün. Bu bir illüzyon. Bu toplulukta yaşayanlar kendilerini korumak için yaşadıkları alanı böyle bir illüzyonla kaplıyorlar. Aslında orada bir kasaba var ama diğer insanlar o bölgeye bakınca sadece sıradağlar görüyorlar.




Addie'nin gücü ise bir Ayrıştırıcı olması. Ne demek bu? Addie kendi hayatıyla ilgili bir yol ayrımına geldiğinde geleceği araştırabiliyor. Seçeneklerinin kendini nereye götüreceğini geleceğe bakarak görebiliyor. Bu şekilde hangi yolun kendi için daha iyi olduğuna araştırma yaparak karar verebiliyor.

Evet, mutlu mesut yaşarken günün birinde Addie hiç beklemediği bir haber alıyor. Anne ve babası boşanmaya karar vermiş. Babası yaşadıkları bölgeyi terk edecek. Bu durumda Addie'ye bir karar vermek düşüyor. Annesiyle mi kalacak? Yoksa babasıyla normal insanların dünyasında yaşamaya mı başlayacak?





Bu durum Addie'yi araştırma yapmaya sürüklüyor tabii. Annesiyle kalması ve babasıyla gitmesi durumunda ne olacağını görmek zorunda. Giriş böyle :)


Başlarda klasik genç-yetişkin romanı diye düşünüyordum. Bilirsiniz, hep karşılaştığımız aşk üçgeni durumu. Ama dili çok akıcıydı, keyifliydi. Addie güzel ve zeki bir karakter. Diyaloglar çok şeker. Sonra yazar kendini gösterdi ve 'sıradan mı sandın, yanıldın' dedi bana resmen :D

Ben kitaplarda şimdiki zaman ekiyle yapılan anlatımlardan hiç hoşlanmıyorum. Arka kapakta da böyle bir anlatım vardı. 'Hadi be!' dedim, 'keşke böyle olmasaydı.' Ama kurgu ve Addie'nin durumu bu negatifliği sildi süpürdü. Birinin rüyasını dinlemek gibiydi. İnanın beni hiiiiiç rahatsız etmedi bu durum.

Öyle güzel karakterler var ki, hepsine ayrı ayrı, derin duygular besliyorum. <3 0_0 :/ :P ^^

Kitabı elimden bırakamadım! Ve son 100 sayfada bitecek telaşım başladı...

Sonlara doğru zaten müthiş bir aksiyon var. Size tahmin yaptırıyor hikaye. Benim tahminlerimin bazıları tuttu bazıları tutmadı. Ama o son ne öyle yaaa??? Kitap biter bitmez Instagram'a yapışıp paylaştım. Yayınevi bu serinin ikinci kitabını mutlaka mutlaka mutlaka çıkarmalı!!!! 



Hyperion Kitap! 

Duy sesimi!!! 

2. kitap

lütfeeeeeeeeeeeeeennnnnnnnnnnnnn?




Bu arada seride iki kitap var :) İlk kitap orjinal kapak ve Addie işte böyle bir kız:







Orjinal kapakların çok daha ilgi çekici olduğunu düşünüyorum. Telif hakkıyla ilgili miydi sorun bilmiyorum ama keşke orjinal kapak kullanılsaymış. İkinci kitap, Split Second kapağımız da böyle: 





Ek olarak kitapta minik basım hataları var. Önceleri gözünüze çarpabilir ama sonra kitap size her şeyi unutturacak!

Önerilerimden keyif alan kitap sever dostlar, durmayın, bu kitaba yapışın! 



Sevgiler :)


2 yorum:

  1. Blogumdaki hikaye yarışmasına davetlisiniz :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, şu an bulunduğum yerde net sıkıntısı çekiyorum. Döner dönmez, geç kalmamış olursam inşallah, bloğunuzu ziyaret edip yarışmayı incelemek istiyorum. Davet için çok teşekkür ederim :)

      Sil

Search

Gelenimiz Gidenimiz :)

İzleyİcİler

Neler okuyorum?

Her Gün
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler
Middlesex


Angel's books's favorite books »

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
angelsbooks has read 2 books toward her goal of 100 books.
hide

Angel's books's bookshelf: read

Yakıcı Sır
Korku
Kimi Seçtiğine Dikkat Et!
Kime Dokunduğuna Dikkat Et!
Kalpsiz
Barbarlar Şehri


Angel's books's favorite books »
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Bumerang - Yazarkafe