17.08.2015

VE.. SONRAKİ HAYATTAN KIRK ÖYKÜ - Sum: Forty Tales from the Afterlives by David Eagleman






Kitap Adı : Ve... Sonraki Hayattan Kırk Öykü

Yazar Adı : David Eagleman
Çevirmen : Duygu Akın
Orjinal Adı : Sum: Forty Tales from the Afterlives
Tür : Bilim - Kurgu, Kısa Hikaye
Sayfa Sayısı : 128
Yayınevi : Domingo Yayınevi /2010
GR Puanı : 4.14 


Arka Kapak : Guardian, Chicago Tribune, Scotsman ve Barnes and Noble 2009'un en iyi kitapları seçkilerinde

-"Bu yıl Eagleman'ın 'Ve...'sinden daha baş döndürücü bir kitap okuyamazsınız." Stephen Fry

-"Küçük bir büyük fikirler kitabı...Her öykü yeni bir Cennet." Brian Eno

-"Eagleman gerçekten farklı. 'Ve...'yi okuyun, büyülenin. Tekrar okuyun, tekrar büyülenin." Time

-"Bu nefis ve düşündürücü öykü derlemesi, son sayfa çevrildikten çok sonralari dahi okuyucunun zihnine musallat olmayi sürdüren o tuhaf, sınıflandırılması güç kitaplar kategorisine ait." Alexander McCall Smith, NY Times

-"Şaşırtıcı derecede orijinal... Dudak uçuklatacak kadar dahice." Geoff Dyer, Observer

-"'Ve..' dünyanızı ihtimaller ile zenginleştirecek ve bunu yaparken size bir insanın hayal gücünün ne kadar derin ve gizemli olabileceğini gösterecek." Mary Postgate, Scotsman

-"Gerçekten muhteşem. Öykülerin yaratıcılığı, anlaşılırlığı ve zekiliği ile tüm kitaba hükmeden dinginlik birleşerek ortaya tamamen özgün bir yapıt çıkarıyor." Philip Pullman

Öldükten sonra başımıza neler gelir? Ve bu insanlığımız hakkında bize neler söyler?

Sonraki hayatta Tanrı'nın bir bakteri boyutunda ve varlığınızdan tamamen bihaber olduğunu keşfedebilirsiniz ya da yanınızda yalnızca hatırladığınız insanları bulabilirsiniz. Kimi sonraki hayatlarda tüm yaşlarınıza ayrılmış halinizdesinizdir, kimisinde kredi kart kayıtlarınıza bakılarak yeniden yaratılırsınız, kimisindeyse aslında olabileceğiniz ama olmadığınız kişiliklerinizin moral bozucu varlıklarıyla birarada yaşamanız gerekir.

Eagleman aynı anda hem komik, hem hüzünlü hem de sarsıcı olabilen kurmaca öyküleriyle geleneksel kavramlar kulesini yerle bir ediyor ve bizlere kendimizi 'burada' ve 'şimdide' görmemizi sağlayan, büyüleyici bir mercek sunuyor. Dudak uçuklatıcı bir hayal gücüne dayanan bu öykülerin kökleri bilime, romantizme ve gizemli varoluşumuza yönelik huşuya dek uzanıyor. Bu kitap, ölüm, ölümsüzlük, ümit, aşk, biyoloji ve insanlığımızın yepyeni çehrelerini ortaya çıkaran arzunun bir karışımı.



Çok farklı bir deneyimdi.

Psikolog bir arkadaşımın kitaptan bahsetmesiyle ilgimi çekince, kitap elime geçer geçmez okumaya başladım. Zaten kısa bir kitap ama dolu bir kitap.

Yazarın daha önce okuduğum başka bir kitabı yok. Ama ilginç bir adam olduğunu söyleyebilirim. Özellikle ilgimi çeken bir bölüm var ki beni epey şaşırttı. 'Türler Basamağında İniş' bölümü değişik bir bölümdü benim için. Buradan yaşadığım deneyimi paylaşmayacağım. Spoiler olmasın. Benim yaşadığım gibi bir durum yaşama ihtimaliniz yüksek çünkü.

Bu kitap için biraz donanım sahibi olmak gerektiğini düşünüyorum. Aksi takdirde pek bir şey ifade etmeyebilir size. Zaten kitap kısa olduğundan çabuk bitiyor ama daha uzun olaydı benim sıkılma ihtimalim epey yüksekti.

Kitapta küçük hikayeler var. Ölümden sonraki hayatla ilgili görüşlerini paylaşıyor yazar. Yalnız bunlar biraz değişik görüşler, uyarmadı demeyin :)


Sevgiler :) 

Hiç yorum yok:

Search

Gelenimiz Gidenimiz :)

İzleyİcİler

Neler okuyorum?

Her Gün
Kızıl Gökler Altında Kızıl Denizler
Middlesex


Angel's books's favorite books »

2022 Reading Challenge

2022 Reading Challenge
angelsbooks has read 2 books toward her goal of 100 books.
hide

Angel's books's bookshelf: read

Yakıcı Sır
Korku
Kimi Seçtiğine Dikkat Et!
Kime Dokunduğuna Dikkat Et!
Kalpsiz
Barbarlar Şehri


Angel's books's favorite books »
Blogger tarafından desteklenmektedir.

Popüler Yayınlar

Bumerang - Yazarkafe